Sötvattensfiskar

Det finns fisk som lägger rom (ägg) och fiskar som föder levande ungar och dessa kallas normalt för ”levandefödare”. Till den sistnämnda gruppen hör platy, svärdbärare, molly och guppy. Dessa fiskar är alltid färgrika men också de ömtåligaste men både barn och vuxna tycker det är roligt om de kan få små yngel, därför är de dom mest populära när man köper fisk.

 

För att få ett lugnt och fint akvarium bör man se till att man köper fisk som trivs tillsammans och inte bråkar därför ska man helst köpa fiskar som är ungefär jämnstora. Det är nämligen inte alltid så lyckat att köpa skalarer som man blandar med neontetror tex. då skalarer blir ganska stora och oftast aggressiva. Däremot är de flesta tetror ganska fredliga och tåliga varelser liksom olika sorters malar som till viss del är renhållningsarbetarna i akvariet.
Har du några frågor om sötvattensfisk och vilka som passar ihop, så vänd dig med förtroende till oss så berättar vi gärna allt du vill veta. OBS! Vill du ha någon speciell fisk? Nu finns det möjlighet att beställa ur ett fantastiskt urval av arter. Läs mer...

 


Tetror

Flertalet tetror är stimfiskar, och det finns i alla storlekar och färger.

 

 

Levandefödare

Denna gruppen består av populära fiskar såsom: Platy, guppy, svärdbärare mm.

 

 

Labyrintfiskar

Dessa fiskar andas genom en s.k. "labyrint" som gör att de kan klara sig i syrefattigt vatten.


Algätare

Renhållningsarbetarna i akvariet. Det finns flera arter som specialiserat sig på olika typer av alger.

 

 

Dvärgciklider

Små, vackra och yngelvårdande, sammanfattar denna mycket trevliga grupp av fiskar.

 

 

Regnbågsfisk

Vacker fisk som gör sig bra i lite större akvarier.